SPONSORERET indhold
Ossobuco med øl og blommer
På denne tid af året er det lykken at lade duften af simrende gryderetter sprede sig i huset, mens man hygger indendørs med kreative projekter.
6 personer
Ingredienser
6 skiver kalveskank
hvedemel
salt, peber
3 spsk. olivenolie
1 lille løg
1 gulerod
1 stilk bladselleri
2½ dl hvedeøl
1 fed hakket hvidløg
1 ds. flåede, hakkede tomater
Desuden:
200 g grønne bønner
4 blommer el. 2 nektariner
15 g smør
2 spsk. hakket persille
Tilbehør:
kartoffelmos og en grøn salat
- Snit kødskiverne i kanten, og vend dem i hvedemel med salt og peber. Brun kødet i olie, og tag det op. Skær løg, gulerod og bladselleri i meget små tern. Svits det i gryden et par min. Tilsæt øl, og kog det op. Tilsæt hvidløg og flåede tomater. Krydr med salt og peber. Kog op, og læg kødet i.
- Lad retten småkoge under låg ca. 1½ time.
- Nip og kog bønnerne 5 min. i letsaltet vand. Afdryp dem i en sigte. Skær blommerne over, og fjern stenene. Skær blommerne i både. Smelt smørret på en pande, til det er gyldent. Steg blommebådene gyldne på begge sider. Kom bønnerne i, og vend rundt. Krydr med salt og peber. Fordel blandingen over ossobucoen. Pynt med persille.