Opskrift på ost med valnøddeboller og portvinssyltede figner
SPONSORERET indhold

Ost med valnøddeboller og portvinssyltede figner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
01. okt. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
12

Ingredienser

Valnøddeboller
6 dl vand
8 g gær
1½ tsk salt
1½ spsk honning
250 g groft speltmel
100 g fuldkornshvedemel (eller brug blot 350 g groft speltmel)
2 dl valnødder, grofthakkede
ca. 275 g hvedemel.


Syltede figner i portvin
150 g tørrede figner
50 g lyse eller grønne rosiner
1½ dl portvin
3 spsk rørsukker
½ appelsin, strimler af skrællen + saften heraf.

Forslag til ost
Comte eller en Brebis
Roquefort eller Bleu d'Auvergne
Brie de Meaux eller anden brie, eller en god camembert
Eller køb et udvalg af danske oste: en fast ost – en hvidskimmel og en blåskimmelost.

Sådan gør du

Valnøddeboller
Rør vand og gær sammen i en skål. Tilsæt salt, honning, groft speltmel, fuldkornshvedemel samt valnødder og rør det godt sammen. Kom hvedemelet i lidt af gangen, og rør indtil dejen er glat i konsistensen (dejen skal føles blød og lidt klistret).

Sæt dejen tildækket i køleskabet og lad den koldhæve 8-10 timer.

Drys lidt speltmel på bordet, og vend/fold dejen sammen et par gange. Skær dejen i ca. 12-14 stykker. Husk, dejen må godt være lidt blød, det giver et saftig krumme. Placer bollerne på bageplade med bagepapir og lad dem stå på køkkenbordet imens ovnen opvarmes.

Bag bollerne 12-14 min. ved 225 grader indtil de er gyldne og lækre, og lad dem afkøle på en rist.

Syltede figner i portvin
Skær fignerne i halve eller kvarte stykker og kom dem i en skål. Hæld kogende vand over og lad det trække 30 min.
Hæld vandet fra fignerne og kom dem i en gryde sammen med lyse eller grønne rosiner, portvin, rørsukker, appelsinskal-strimler og appelsinsaft. Kog fignerne ca. 10 min til portvin og appelsinsaft er blevet til sirupslignende saft omkring fignerne. Kom det på et sylteglas.

Servér ostene på et fad og server fignerne i en skål som tilbehør til ostene og spis valnøddeboller.

TIP: Synes du det bliver for fyldigt med bollerne, kan de udelades.