Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bage/kogetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet
600 g hvid fisk i filet (torsk eller sej)
salt og friskkværnet hvid peber
250 g rosenkål (pillede, halve)
5-6 gulerødder (stave)
Citron-hollandaise:
150 g smør (smeltet, evt. klaret, se tip nederst)
3 friske æggeblommer
2-3 spsk citronsaft
lidt salt
Tilbehør:
Aspargeskartofler og citronbåde
- Skær fisken ud i fire stykker og læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag fisken i en 200 grader varm ovn ca. 15 min., til den er hvid og gennemvarm.
- Kog rosenkål og gulerødder i letsaltet vand 4-5 min., til de er tilpas møre. Lad vandet løbe af i et dørslag.
- Citron-hollandaise: Pisk æggeblommerne med citronsaft og salt i en skål over et kogende vandbad. Er man hurtig til at piske, kan det gøres over svag varme direkte på blusset.
- Pisk kraftigt, til æggemassen er tyk og cremet. Tag gryden fra varmen. Hæld det smeltede smør i æggemassen under piskning. Først dråbe på dråbe og derefter i en tynd stråle. Sovsen må ikke blive mere end 70 grader varm, da den så kan skille. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Sovsen skal serveres, mens den er varm og frisklavet, men den kan holdes varm i et lunt vandbad.
- Anret fisken med grønsager, kogte kartofler, hollandaise og citronbåde.