Ovnbagt kartoffel-græskar-salat med grillpølser
SPONSORERET indhold

Ovnbagt kartoffel-græskar-salat med grillpølser

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Alle slags kartofler kan bruges i opskriften, og brug gerne flere slags på samme tid. Kartofler smager forskelligt alt efter sort, også selvom de er blevet tilberedt fuldstændigt ens.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
27. okt. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 40 min

Ingredienser

400 g blå kartofler
400 g kartofler, velegnede til ovnbagning, f.eks. rød raja
1 græskar, f.eks. hokaido
3 fed hvidløg, revede
½ dl olivenolie
salt og peber
4-8 grillpølser
Garniture:
1 bdt persille
1 glas kapers
1 skalotteløg (kan udelades eller erstattes af ½ rødløg)
1 håndfuld grøn salat

 

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 225 grader.

Skrub kartoflerne rene, men lad skrællen sidde på. Skær kartoflerne i mindre stykker.

Skær skrællen af græskarret, og skrab kernerne ud. Skær græskarret i stykker, som er lidt større end kartoffelstykkerne, og læg alle grøntsagerne i ét lag i et ovnfast fad eller på en bradepande.

Bland hvidløg med olivenolie, salt og peber, og hæld det over grøntsagerne.

Læg grillpølserne på toppen, og sæt fadet i ovnen. Grøntsagerne er sprøde efter ca. 25 min.

Vend ved servering grøntsagerne med persille, kapers, skalotteløg og salat, og servér pølserne ved siden af.

PRØV OGSÅ: Rosmarinstegte aspargeskartofler med kylling i svampesauce

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Caribisk kyllingeret