Ovnbagte doughnuts med chokolade

Foto: Mikkel Adsbøl

Ovnbagte doughnuts med chokolade - opskrift fra Hendes Verden

Ovnbagte doughnuts med chokolade

Du kan faktisk selv sagtens bage doughnuts eller donuts derhjemme - og i denne opskrift skal de lækre dejringe ikke engang frituresteges. Se her, hvordan du selv kan lave ovnbagte donuts.

Du kan faktisk selv sagtens bage doughnuts eller donuts derhjemme - og i denne opskrift skal de lækre dejringe ikke engang frituresteges. Se her, hvordan du selv kan lave ovnbagte donuts.

star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 15 minutter
plate 8 stk.
Ingredienser

Ovnbagte doughnuts med chokolade
DEJ:
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. sukker
25 g smeltet smør
1 æg
1 dl mælk

FYLD:
75 g hakket mørk chokolade

2 spsk. olie til pensling

Kaffeglasur:
3 dl flormelis
ca. 2 spsk. stærk friskbrygget kaffe
evt. sigtet flormelis

Sådan bage du doughnuts i ovnen

  1. Kom alle ingredienserne til dejen i en skål, og rør dem sammen.
  2. Tilsæt den hakkede chokolade til sidst.
  3. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  4. Rul dejen ud, og udstik cirkler med et glas eller en rund udstikker (ca. 8 cm i diameter). Form et hul med fingrene.
  5. Stil dem på bagepapir. Pensl med olie.
  6. Bag kagerne ca. 15 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  7. Rør glasuren sammen, og smør på kagerne. Drys evt. med lidt sigtet flormelis.

 

star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

TIP

Spis helst doughnuts samme dag som du laver dem, de smager bare bedst, mens de stadig er lune. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Amerikansk mad og Bageopskrifter