Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Ovnbagte doughnuts med chokolade
Foto: Mikkel Adsbøl

Ovnbagte doughnuts med chokolade - opskrift fra Hendes Verden

Ovnbagte doughnuts med chokolade

Du kan faktisk selv sagtens bage doughnuts eller donuts derhjemme - og i denne opskrift skal de lækre dejringe ikke engang frituresteges. Se her, hvordan du selv kan lave ovnbagte donuts.

15 minutter
Print
8 stk.

Ovnbagte doughnuts med chokolade
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. sukker
25 g smeltet smør
1 æg
1 dl mælk
75 g hakket mørk chokolade
2 spsk. olie til pensling
Kaffeglasur:
3 dl flormelis
ca. 2 spsk. stærk friskbrygget kaffe
evt. sigtet flormelis

Sådan bage du doughnuts i ovnen

  1. Kom chokoladen i grunddejen. Lad dejen hvile 30 min. i køleskab. Form dem som beskrevet under doughnuts med æble og kanel. Stil dem på bagepapir. Pensl med olie.
  2. Bag kagerne ca. 15 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Rør glasuren sammen, og smør på kagerne. Drys evt. med lidt sigtet flormelis.

 

TIP

Spis helst doughnuts samme dag som du laver dem, de smager bare bedst, mens de stadig er lune. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Amerikansk mad og Bageopskrifter