forårsruller
Ovnbagte forårsruller

forårsruller

Ovnbagte forårsruller & salat

Lækre forårsruller med sund salat

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 12-16 stk.

1 tsk olie, evt. sesamolie
ca. 250 g blandede, fintsnittede grønsager:
peberfrugt, bladselleri, gulerod, kål og sukkerærter
1 spsk finthakket ingefær
2 fed finthakket hvidløg
125 g kogte fuldkornsris
3-4 spsk ketjap manis/sojasauce
150 g grofthakkede rejer
salt, peber
12-16 stk. fillodej eller spring roll pastry (ca. 22 x 22 cm)
2 spsk olie til pensling

SALAT
½ liter groftskåret spids- eller hvidkål
1 lille bdt koriander eller mynte
1 bdt snittede forårsløg
2 tsk sesamolie

SERVERING
lime
sød chilisauce

Sådan gør du:

Varm olien i en wok, hæld alle grønsager inkl. ingefær og hvidløg i og steg det hele ved høj varme under omrøring i ca. 4 minutter. Bland risene i, tilsæt sojasauce og steg videre i 1-2 minutter, til risene har opsuget sojasaucen. Det er vigtigt, at fyldet ikke er for vådt. Hæld fyldet i en skål, bland rejerne ved, smag til med salt og peber og lad det afkøle lidt. Bred dejstykkerne ud på et rent klæde, kom et par gode spsk af fyldet på, fold siderne ind og rul dem sammen. Læg rullerne på en plade med bagepapir med sammenføjningen nedefter. Pensl rullerne let med olie og bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 200°, til dejen er gylden.

Fillodejen skal kun bage i ca. 8-10 minutter, til den er gylden, bruges spring roll pastry, er tiden lidt længere, nemlig 20-25 minutter.

SALAT: Bland kålen med kryddergrønt samt forårsløg og smag til med sesamolie, salt og peber. Server forårsrullerne med lime, sød chilisauce og kålsalat.


Energi pr. person : 450 kcal, fedt 27%, protein 14%, kulhydrat 59%.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Forårsruller