ovnstegt kalkunbryst opskrift
Foto: Thomas Hergaard En skøn opskrift på en lækker middag med ovnstegt kalkunbryst.

ovnstegt kalkunbryst opskrift

Ovnstegt kalkunbryst med bagte søde kartofler & tranebærsovs

Det er vist de færreste af os, der steger en hel kalkun andet end til jul, så her får du i stedet opskriften på et ovnstegt kalkunbryst med lækkert tilbehør a la amerikansk thanksgiving. Det ovnstegte kalkunbryst fyldes med en lækker ’stuffing’ og serveres med bagte søde kartofler og en lækker tranebærsovs. Se her, hvordan du laver ovnstegt kalkunbryst:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: en time, 45 minutter
plate 4 personer

Ovnstegt kalkunbryst

  • 1 kalkunbryst (uden skind og ben)
  • Fyld:
  • 200 g brødkrumme
  • 100 g smør (smeltet)
  • 1 løg (hakket)
  • 1 æble (små stykker)
  • 2-3 stængler bladselleri (små stykker)
  • 2 tsk salvie (hakket frisk eller 1 tsk tørret)
  • 1 tsk timian (hakket frisk eller 1/2 tsk tørret)
  • 4 dl god hønsebouillon
  • jævning

Bagte søde kartofler:

  • 5-6 søde kartofler (ca.750 g)
  • 75 g brun farin
  • 75 g sukker
  • friskrevet muskatnød
  • salt

Tranebærsovs:

  • 100 g tranebær (evt. optøede)
  • 50 g sukker
  • 1 usprøjtet appelsin (fintrevet skal)
  • 1 usprøjtet citron (fintrevet skal)

Sådan laver du ovnstegt kalkunbryst med bagte søde kartofler & tranebærsovs

  1. Bland brødkrumme med smeltet smør, løg, æble, bladselleri og krydderurter eller krydderier. Lav en lomme i kalkunbrystet, fyld det og læg kødet i et ovnfast fad.
  2. Hæld bouillon ved og krydr med salt og peber. Steg i ovnen ved 175 grader varmluft ca. 1 time. Centrumtemperaturen målt med stegetermometer skal være 65 grader.
  3. Jævn skyen til sovs og smag til med salt og peber.
  4. Tip: Er der ekstra fyld, kan det bages i ovnen pakket i bagepapir ved siden af kalkunen.
  5. Bagte søde kartofler: Skræl kartoflerne og bland dem med sukker og smørklatter. Bag i ovnen sammen med kalkunen, til de er møre. Rør i dem af og til. Krydr med muskatnød og salt.
  6. Tranebærsovs: Smelt sukker i en gryde og tilsæt bærrene. Kog til de brister, og lad sovsen simre et par min. Smag til med citrusskal og sukker.
  7. Tip: Sovsen kan nogle steder fås færdiglavet på glas.
  8. Skær skiver af det ovnstegte kalkunbryst og servér med alt tilbehøret.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kalkun, Thanksgiving og Hovedret