Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på baguette med tun og grillet peberfrugt
Foto: Andreas Wiking Pan bagna

Opskrift på baguette med tun og grillet peberfrugt

Pan bagna

clock 25 minutter
printer Print
plate 4

 

1 stor baguette ca. 400 g
3 spsk olivenolie
1 fed overskåret hvidløg
salt, friskkværnet peber
2 flækkede, grillede og flåede peberfrugter
1 glas grillede, afdryppede artiskokhjerter
1 håndfuld rucola
2 spsk kapers
1 dåse velafdryppet tun naturel i mindre stykker
1 lille fintsnittet rødløg
10 sorte oliven uden sten i skiver
1 håndfuld basilikumblade
evt. 2-3 grofthakkede ansjosfileter.

Energi pr. person:
460 Kcal
Fedt:
30 %
Protein:
19 %
Kulhydrant:
51 %

Sådan gør du

Flæk brødet igennem på langs og pil krummen ud både af bund og top. Pensl brødskorperne indvendig med olivenolie, gnid dem med hvidløg og drys med salt og peber. Skær peberfrugterne i strimler, skær evt. artiskokhjerterne i halve eller kvarte, hvis de er store. Bland derefter alle ingredienser til fyldet. Anbring og fordel fyldet i underdelen af brødet, læg den øverste del på og sørg for at kanterne slutter godt sammen. Pak brødet i plastfilm og anbring det i let pres, brug f.eks. et træbrædt og læg en tung ting ovenpå.
Lad brødet stå køligt natten over. Tag brødet med og skær det i 4 tykke stykker ved servering.

Tip

I stedet for tun, kan du bruge lidt god, kogt, hakket skinke.


Se, hvad vi ellers skriver om: Sommermad, Sandwich, Italiensk mad, Forret, Frokost og Tilbehør