Pandekager a la bananasplit
SPONSORERET indhold

Pandekager a la bananasplit

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En perfekt dessert for lækkersultne pandekageelskere.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
11. aug. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
10-12 stk.

Ingredienser

4 dl mælk
150 g hvedemel
½ tsk. salt
2 tsk. sukker
4 æg
2 tsk. fintreven usprøjtet appelsinskal
¾ dl appelsinsaft
25 g smør
smør til bagning
Desuden:
2 spsk. sukker
20 g smør
4 små bananer
Cremeskildpaddesauce:
3 cremeskildpadder
1½ dl fløde
50 g mandelflager, rist dem evt. på en tør pande
½ l vaniljeis
Pynt:
evt. frisk mynte

  1. Rør mælk, hvedemel, salt og sukker sammen, til det er jævnt. Rør æg, appelsinskal og appelsinsaft i. Lad dejen trække 30 min. Smelt smørret, og rør det i.
  2. Bag 10-12 pandekager i smør på en pande.
  3. Smelt sukkeret, til det er gyldent på en pande. Kom smørret i, og smelt det. Steg kort bananerne gyldne i sukkerblandingen.
  4. Kog fløden op i en lille gryde, og sluk for varmen. Kom skildpadderne i, og mos dem ud, så de smelter i den varme fløde. Server saucen lun eller kold.
  5. Server pandekagerne med flækkede bananer, mandelflagedrys, is og skildpaddesauce. Pynt evt. med mynte.