Ingredienser
Dej:
3 æg
3 spsk. sukker
½ tsk. salt
200 g mel
5 dl mælk
smør til bagningen
Sauce:
100 g sukker
50 g smør
2½ dl appelsinjuice
- Pisk dejen sammen, og lad den hvile 30 min.
- Lad sukkeret blive lyst gyldent på panden, tilsæt smørret, og bland godt. Rør appelsinjuicen i karamellen, fortsæt med at røre, til karamellen igen er opløst. Lad saucen koge lidt ind, og sæt den til side.
- Bag små og tynde pandekager af dejen, brug ca. ½ dl dej pr. stk. Fold dem som små vifter. Tør panden ren og hæld ca. 1 cm appelsinsauce i den. Læg vifterne taglagt i saucen og dryp overfladen med resten af saucen. Løft forsigtigt i pandekagerne, så saucen kan flyde ind alle vegne, varm det hele godt igennem, og lad det koge lidt videre, indtil saucen bliver sirupsagtig.
- Serveres gerne i panden, så de kan holde sig varme.