Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: 30 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Pandekagerne er fryseegnede
Rabarberkompot med honning:
200 g rabarberstilke (uden blade)
50 g sukker
3-4 spsk friskslynget honning (eller anden flydende honning eller sirup)
Pandekager:
(ca. 8 stk.)
2 æg
125 g hvedemel
1 spsk sukker
2½ dl mælk
smør (til bagning)
Tilbehør: vaniljeis
- Rabarberkompot:
- Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem. Skær dem ud i tynde skiver på skrå og læg dem i et ovnfast fad. Bland rabarberstykkerne med sukker.
- Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i ovnen i 15-20 min. Ved 200 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede. Rabarberne skal sødes med honning ved servering (honningen mister smag, hvis den opvarmes).
- Pandekager:
- Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk, til dejen er uden klumper. Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab i mindst 30 min. Spæd evt. med mælk, hvis dejen er for tyk.
- Beregn ½ dl dej til hver pandekage. Bag pandekagerne et par min. på begge sider på en slip let-pande (25 cm i diameter) i lidt smeltet smør, til de er gyldne.
- Anret lune pandekager med kugler af is, rabarber og honning.