Pandestegt fisk
Foto: Maria Warnke Nørregaard Pandestegt fisk - Mums!

Sund pandestegt fisk med edamame-dip

Stegt hvid fisk smager himmelsk! Prøv denne opskrift på pandestegt fisk med tomater og edamame-dip, der er sund og nem at lave i en travl hverdag.

printer Print
clock 25 minutter
plate 2 personer

500 g fast hvid fisk med skind i pæne, store stykker, f.eks kulmule
Salt og peber
2 tsk. olivenolie
400 g cherrytomater
Mynte

Edamame-dip:

150 g edamamebønner (frosne optøede)
1 fed knust hvidløg
1 udkernet, grofthakket, rød chili
½ tsk. flaget havsalt
1 dl græsk yoghurt 2 %

Energi pr. person:
388 Kcal
Fedt:
26 %
Protein:
56 %
Kulhydrat:
18 %

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne til edamame-dippen i en foodprocessor, og blend dem. Smag til med salt og peber.
  2. Drys salt og peber på fisken.
  3. Steg den på skindsiden i et par minutter, vend og steg den på den anden side.
  4. Giv tomaterne et lille snit, kom dem i panden og steg videre til de safter.
  5. Drys mynte over, og servér.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Nem aftensmad og Fisk