Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på paneret mørbrad med ratatouille
Foto: Thigt Paneret mørbrad med ratatouille

Opskrift på paneret mørbrad med ratatouille

Paneret mørbrad med ratatouille

plate 4
printer Print

Ratatouille
4 figner
1 squash
1 aubergine
2 løg
1 rød peberfrugt
1 dåse tomatpasta
½ dl olivenolie
2 spsk friskhakket timian
frisk chili efter smag
salt og peber.

Mørbrad
1 mørbrad
1½ dl rasp
½ dl revet parmesan
1-2 kviste salvie
salt
1 dl hvedemel
2 æg.
Senneps-dressing
6 spsk grovkornet sennep
olivenolie
honning

Sådan laver du mørbrad

Skær grøntsagerne i tern og bland dem med krydderier og olivenolien i et fad. Dæk ratatouillen med et stykke sølvpapir og bag den i ovnen i en time ved 200°.

Skær mørbraden ud i bøffer, der er ca. 4 cm høje. Brun dem på panden og kom dem derefter i ovnen i 12 min ved 200°. Forbered en blanding af rasp, parmesan, finthakket salvie og en knivspids salt. Pisk de 2 æg sammen i en dyb tallerken. Vend de varme mørbradbøffer i mel, dyb dem derefter i æggemassen og vend dem til sidst i rasp-blandingen. Steg mørbraden færdig i ovnen i 3-4 min.

Lav til sidst den kolde sennepsdressing ved at piske olivenolie i senneppen lidt ad gangen til den bliver tyk. Smag til sidst til med honning.

Servér de sprøde mørbradbøffer med kartoffelmos.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mørbrad, Ratatouille, Kartoffelmos, Svin, Fransk mad og Hovedret