Panini opskrift
Foto: Betina Hastoft | Sprød og lækker panini med aubergine, mozzarella & bresaola.
Hendes Verden

Panini opskrift

Skøn panini med aubergine og bresaola

Lækker panini med skønt fyld - de sprøde panini kan sagtens gøre det ud for et let aftensmåltid med en god skål salat til.

Af Marie Melchior 17.nov.2017 Mad

30 MIN.

Panini til 4 personer

1 aubergine
4 spsk. olivenolie
4 flade boller
1 glas grøn pesto
70 g bresaola (1 pakke)
2 tomater
1 pose mozzarella (125 g i drænet vægt)

Sådan laver du panini med aubergine og bresaola

1. Tænd ovnen på 200 gr. Skyl auberginen, og skær den i tynde skiver på det lange led. Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl aubergineskiver med olivenolie på begge sider.

2. Bag auberginerne i 20 min. i ovnen på midterste rille.

3. Flæk bollerne, og smør dem med pesto, og fordel bresaola.

4. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Læg tomatskiver og aubergineskiver i bollerne, og læg skiver af mozzarella på toppen.

5. Læg bollerne sammen. Rist bollen i en toaster i 5-6 min., til den er blevet flad, og osten er smeltet indeni. Eller rist bollerne i ovnen med noget tungt over sig. Ideen er at få en flad varm sandwich.

Hvad er breseola?

Bresaola er den italienske variant af lufttørret saltet oksefilet, som har modnet i to-tre måneder til den er blevet hård og har fået en dyb rød, næsten lilla farve.

Fremstillingsteknikken stammer fra Valtellina-dalen i regionen Lombardiet i Italien. Den den blev også udviklet i alpedale i Piemonte, hvor særlig Bresaola della Val d’Ossola må fremhæves.

Kødet er magert og mørt og har en sød kraftig lugt.

Kilde: Wikipedia

Læs alt om toast
Henter...