Panna cotta
Panna cotta med lime & rysteribs
Ingredienser
4 dl minimælk
1 dl fløde 9%
korn af 1 stang vanilje
35 g økologisk rørsukker
25 g hvid chokolade
5 blade husblas
Reven skal af 1 ubehandlet lime
Rysteribs:
100 g ribs
25 g rørsukker
Sådan gør du:
Kom mælk, fløde, vaniljekorn og -stang i en gryde med sukker. Varm det hele under omrøring til kogepunktet, og rør til sukkeret er helt smeltet. Bræk chokoladen i mindre stykker og lad dem smelte i den varme mælkeblanding. Læg husblasen i blød i koldt vand, knug den af og smelt den i den varme, krydrede mælkeblanding. Rør til husblasen er helt opløst. Sigt
mælkeblandingen over i 4 glas eller forme og stil dem koldt et par timer − evt. natten over. Rør ribs og sukker sammen i en skål og rør derefter jævnligt 4-5 gange fordelt over en times tid.
Vend panna cottaerne ud, drys limeskal på og server dem med rysteribs.
Energi pr. person: 190 kcal, fedt 26%, protein 14%, kulhydrat 60%.