Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 10 min.
Køletid: 4-6 timer
Ingredienser:
6 blade husblas
250 g sukker
2½ dl piskefløde
3½ dl mælk
1 vaniljestang
- Udblød husblassen i koldt vand. Kog sukker, fløde, mælk, vaniljekorn og vaniljestang igennem et par min. Tag gryden af varmen og og fjern vaniljestangen. Knug vandet af husblassen og smelt den i flødeblandingen. Hæld blandingen i 6 portionsforme og stil dem i køleskab 4-6 timer.
- Syltede figner: Kog 250 g tørrede figner i 3 dl portvin med 1 stykke hel kanel ca. 5 min. Tilsæt 1 dl sukker og kog ca. 5 min. Fjern kanelstangen og hæld det i et rent skoldet glas. Holdbarhed: ca. 1 uge i køleskab.
- Dyp formene forsigtigt i meget varmt vand. Løsn kanten med en lille kniv og vend desserterne ud på tallerkner. Pynt med syltede figner og evt. lidt mynte.