Panzanella
Delikat salat fra Italien. Her i en supersund version med tun.
Ingredienser
ca. 300 g daggammelt speltbrød
500 g blommetomater
3 spsk olivenolie
1 spsk lys balsamico
2-3 ansjosfileter (kan udelades)
2 udkernede peberfrugter
2 stilke snittet bladselleri
1 fintsnittet rødløg
1 skrællet agurk i skiver
1 stor potte basilikum
salt, peber
35 g sorte oliven
2 dåser tun naturel
Sådan gør du:
Riv brødet i mundrette stykker og kom dem i en stor salatskål. Skær tomaterne i skiver, læg dem oven på brødet og dryp med olivenolie og lidt lys balsamico. Del ansjosfileterne i mindre stykker og læg dem i skålen med alle øvrige groftsnittede grønsager samt basilikumblade. Krydr med salt og rundhåndet med peber fra kværn. Kom oliven og tunfisken − plukket i mindre stykker − i salaten og bland alle ingredienserne med let hånd før serveringen.
Tips: Du kan også bruge rejer i stedet for tun.
Energi pr. person: 440 kcal, fedt 30%, protein 26%, kulhydrat 44%