SPONSORERET indhold
Pære belle Hélène
En ægte fransk klassiker. Lav eventuelt dagen før, så er desserten klar på ingen tid.
(4 pers.)
Ingredienser
4 pærer
8 dl vand
2 dl sukker
4 spsk. citronsaft
1 vaniljestang
Chokoladesauce:
100 g mørk chokolade
½ dl piskefløde
½ dl vand
Desuden:
2 dl piskefløde
½ l vaniljeis
Pynt:
4 spsk. panderistede mandelflager og frisk mynte
- Skræl og halver pærerne. Fjern stilk og kernehus.
- Bring vand, sukker, citronsaft og vaniljekorn fra en flækket vaniljestang i kog. Kom pærerne i lagen og kog dem 5-10 min., til de er møre. Afkøl pærerne i lagen.
- Hak chokoladen. Kog fløde og vand op. Kom chokoladen i, og sluk for varmen. Rør, til chokoladen er smeltet. Chokoladesaucen skal serveres lun.
- Pisk fløden til skum. Tag pærerne op af lagen. Anret pærer, chokoladesauce og is på tallerkner. Pynt med panderistede mandelflager og en klat flødeskum.