SPONSORERET indhold
Pæretærte med marcipan
En fin, lille tærte, der både kan serveres som dessert og til kaffen.
Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
4 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 1 time
125 g mel
100 g smør
2 spsk. sukker
1 æggeblomme
ca. 4 små, faste pærer
75 g marcipan
2 spsk. sukker
1 æggehvide
Drys:
flormelis
Pynt:
pærebåde
- Kør mel og smør til smulder i foodprocessoren, eller brug fingerspidserne. Bland med sukker, og ælt hurtigt dejen sammen med æggeblomme. Lad dejen hvile i 1 time.
- Tryk godt og vel halvdelen af dejen ud i en tærteform på 18 cm i diameter.
- Skræl, halvér og udkern pærerne, og læg dem i formen med snitfladen nedad.
- Pluk marcipanen i småstykker, og rør den til en jævn masse med sukker og æggehvide. Fordél massen mellem pærerne.
- Rul resten af dejen ud, læg den over pærerne, og tryk dejen grundigt sammen hele kanten rundt.
- Bag tærten ved 165 grader i ca. 1 time.
- Pynt med et drys flormelis og nogle pærebåde ved servering. Smager skønt lun, men kan også serveres kold.