Pæretærte med marcipan
SPONSORERET indhold

Pæretærte med marcipan

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En fin, lille tærte, der både kan serveres som dessert og til kaffen.

Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006 Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
31. aug. 2018 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 1 time
125 g mel
100 g smør
2 spsk. sukker
1 æggeblomme
ca. 4 små, faste pærer
75 g marcipan
2 spsk. sukker
1 æggehvide
Drys:
flormelis
Pynt:
pærebåde

  1. Kør mel og smør til smulder i foodprocessoren, eller brug fingerspidserne. Bland med sukker, og ælt hurtigt dejen sammen med æggeblomme. Lad dejen hvile i 1 time.
  2. Tryk godt og vel halvdelen af dejen ud i en tærteform på 18 cm i diameter.
  3. Skræl, halvér og udkern pærerne, og læg dem i formen med snitfladen nedad.
  4. Pluk marcipanen i småstykker, og rør den til en jævn masse med sukker og æggehvide. Fordél massen mellem pærerne.
  5. Rul resten af dejen ud, læg den over pærerne, og tryk dejen grundigt sammen hele kanten rundt.
  6. Bag tærten ved 165 grader i ca. 1 time.
  7. Pynt med et drys flormelis og nogle pærebåde ved servering. Smager skønt lun, men kan også serveres kold.