Påskeboller med bacon og æg
SPONSORERET indhold

Påskeboller med bacon og æg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
08. mar. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(20 stk.)

Ingredienser

Tidsforbug: 2 ¾ time
heraf arbejdstid: 45 min.
150 g bacon i tern
200 g knækkede hvedekerner
5 dl vand
25 g gær
2 spsk olie
1½ tsk. salt
ca. 400 g hvedemel
20 gule papirmuffinsforme (www. kagebutikken.dk)
1 sammenpisket æg til pensling
evt. jomfru i det grønne til drys eller sesamfrø

  1. Skær æggene i tern. Steg baconternene på en pande, til de er sprøde og gyldne. Afdryp dem på køkkenrulle.
  2. Kog hvedekernerne op i vandet et par min. under omrøring. Afkøl det, til det er lunkent. Udrør gæren heri. Kom æg, bacon, olie, salt og hvedemel i, og ælt hurtigt dejen sammen. Lad den stå tildækket et lunt sted til hævning ca. 1 time.
  3. Form 15 boller, og læg dem i smurte gule muffinsforme. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl med æg, og drys med jomfru i det grønne. Bag bollerne ved 200 gr. i ca. 18 min. på midterste ovnribbe.