Skøn vegetarisk aftensmad: Pasta a la bolognese
Foto: Maria Warnke Nørregaard Mums!

Skøn vegetarisk aftensmad: Pasta a la bolognese

Bolognese er en favorit blandt både børn og voksne. Prøv den velkendte pasta bolognese i en skøn, vegetarisk version.

printer Print
clock Total: 30 minutter
plate 2 personer

  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 hakkede løg
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • 300 g Quorn-bitar (dybfrosne)
  • 1 dåse tomater, hakket og flåede
  • 1 spsk. økologisk citronskal
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. stødt oregano
  • 1 spsk. lagret balsamico
  • 1 tsk. rørsukker
  • Grøntsagspasta
  • 150 g squashgetti evt. frisk oregano
  • Salt
  • Peber
Energi pr. person:
328 Kcal
Fedt:
21 %
Protein:
36 %
Kulhydrat:
43 %

Sådan gør du:

  1. Varm olien i en stor sauterpande, svits løg og hvidløg let heri, tilsæt Quorn-bitar (frosne), og sautér videre under omrøring, til de er gyldne.
  2. Hæld tomaterne ved, tilsæt citronskal, laurbærblad, salt, peber samt oregano og lad det hele simre i 15 minutter.
  3. Smag til med balsamico og sukker og gerne andre krydderier, og servér saucen med rå squashgetti samt lidt frisk oregano.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Pastaretter, Vegetarisk og Hovedret