Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege-/kogetid: ca. 15 min.
Ingredienser:
300-400 g tørret båndpasta (eller spaghetti)
2 tsk. salt pr. l kogevand (beregn 1 liter vand pr. 100 g pasta + 1 ekstra l til bønnerne)
200 g bacon
6-8 soltørrede tomater (i olie)
400 g bælgede edamamebønner (friske sojabønner, eller andre bønner fra frost)
friskkværnet peber
1 potte frisk basilikum
- Sæt vand med salt over til pastaen.
- Skær bacon i tern, og steg dem gyldne på alle sider i ca. 10 min. på en pande ved middelvarme. Hæld fedtet fra panden. Hak tomaterne, og bland med baconen.
- Kog pastaen uden låg, og rør i gryden af og til. Læs kogetiden på pakken. Smag på pastaen, og kog den ikke længere, end at den stadig har bid. Tilsæt edamamebønnerne til pastaen de sidste 5 min. af kogetiden.
- Hæld pasta og bønner i et dørslag, og vend straks pastaen sammen med bacon og soltørrede tomater. Nyd retten frisklavet med et godt drys peber og frisk basilikum.