Ingredienser
150 g bacon i tern
6 fed hvidløg
500 g græskar eller courgette
3 spsk. olivenolie
4 spsk. citronsaft
1 tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. sukker
400 g pasta, f.eks. spaghetti
Pynt:
friskrevet parmesan og evt. oliven og basilikum
- Kom bacon, hele upillede hvidløgsfed og græskarkød i tern i et smurt ovnfast fad. Stil det i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min., til græskarkødet er mørt. Courgetter skal kun have 20 min. Tag hvidløgsfeddene op, og pres indholdet ud af dem.
- Bland olivenolie, hvidløgsmasse, citronsaft, chili og sukker i en skål.
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen og afdryp den i en sigte. Kom den tilbage i gryden, og bland livenolieblandingen i sammen med græskar og bacon. Fordel retten i dybe tallerkner, og pynt med friskreven parmesan og evt. oliven og basilikum.