Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på pasta med grønne oliven og græskar
Foto: Line Thit Klein Pasta med grønne oliven og græskar

Opskrift på pasta med grønne oliven og græskar

Pasta med grønne oliven og græskar

clock 30 minutter
printer Print
plate 4

1 lille hokkaido græskar
1½ spsk olivenolie
1-2 kviste timian eller rosmarin
saften af ½ citron
salt og peber
lidt knust chili
300 g fuldkornspasta
100 g grønne oliven
75 g groft revet parmesan.

Sådan gør du

Halver græskaret, skrab kernerne ud med en ske og kassér dem. Skær græskaret i grove stykker eller både – placer dem på bagepapir på bageplade og krydr med olivenolie, timian/rosmarin, citronsaft, salt, peber og chili. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min til de er møre og lækre.

Kog pastaen i rigeligt vand med salt efter anvisningen på emballagen.
Server den kogte fuldkornspasta med bagte græskar, grønne oliven og masser af revet parmesan.

Se, hvad vi ellers skriver om: Efterår, Efterårsmad, Vegetarret, Pastaretter, Italiensk mad og Hovedret