Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Pasta med kødsauce til 2 dage
Foto: Betina Hastoft

Pasta med kødsauce til 2 dage - opskrift fra Hendes Verden

Pasta med kødsauce til 2 dage

Her har vi gemt en masse grove grønsager i kødsaucen, det giver god smag, strækker den længere og gør den også sundere. Når du laver en stor portion kødsovs kan du bruge den anden halvdel til en lækker lasagne eller en skøn sandwich bolognaise. Opskrifterne finder du nederst på siden.

plate (4 pers. til 2 dage)
printer Print

3 løg
4 gulerødder
1 rodselleri, ca. 400 g skrællet vægt
2 spsk. olivenolie
100 g bacon i tern
1 kg hakket okse-, svine- eller kyllingekød maks. 10 % fedt
2 fed hvidløg
3 ds. flåede, hakkede tomater
1 dl. tomatkoncentrat
4 tsk. tørret oregano
3 tsk. timian, gerne frisk
salt, peber
Pynt:
gerne frisk basilikum eller persille
Tilbehør:
pasta, halve cherrytomater og friskrevet parmesanost

Sådan laver du pasta med kødsauce

  1. Hak løgene. Skær gulerødder og skrællet rodselleri i fine tern, eller hak dem i foodprocessoren.
  2. Svits grønsagerne i olie i en gryde. Tilsæt bacon og kød, og svits det med, til det har skiftet farve.
  3. Tilsæt hvidløg, flåede tomater og tomatkoncentrat, oregano og timian. Kog det op.
  4. Lad saucen småkoge ca. 30-45 min. under låg. Smag til med salt og peber.
  5. Server halvdelen af kødsaucen med det foreslåede tilbehør.
  6. Den anden halvdel kan du gemme til: Sandwichbolle bolognese eller en skøn lasagne bolognaise

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Pastaretter og Hovedret