SPONSORERET indhold
Pasta med kødsovs og stegte tomater
Pasta med kødsovs er en klassiker på middagsbordet hos mange - og med god grund. Her får du en lækker opskrift på den klassiske pastaret med lækre stegte tomater.
Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
4 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege-/kogetid: ca. 1 time og 10 min.
400-500 g hakket oksekød (maks. 12%)
evt. 100 g hakket svinekød (magert)
1 spsk. olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
200 g gulerod
150 g pastinak
3 spsk. koncentreret tomatpuré
1 spsk. sojasovs
1 spsk. frisk merian (eller timian)
1 spsk. rødvinseddike
4-5 dl vand (eller grøntsagsbouillon)
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
ca. 500 g fuldkornspasta (f.eks. båndpasta)
8 tomater
1 spsk. olivenolie
friskrevet parmesanost
Sådan laver du pasta med kødsovs
- Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olie.
- Hak løget, knus hvidløgene, og kom dem i gryden sammen med fintrevet gulerod og pastinak. Lad det stege i nogle min. under omrøring. Tilsæt tomatpuré, sojasovs, merian, eddike og vand. Lad det koge i ca. 1 time ved svag varme. Er kødsovsen for våd, så skru op for varmen, så noget af væsken fordamper. Smag kødsovsen til med salt, peber og eddike.
- Sæt vand over til at koge pastaen i, og kog som angivet på pakken.
- Skær tomaterne i både, og steg dem på en pande i olie. Krydr med salt og peber.
- Servér den friskkogte pasta med den varme kødsovs og stegte tomater. Drys med revet ost.