Pasta med kødsovs og stegte tomater
SPONSORERET indhold

Pasta med kødsovs og stegte tomater

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Pasta med kødsovs er en klassiker på middagsbordet hos mange - og med god grund. Her får du en lækker opskrift på den klassiske pastaret med lækre stegte tomater.

Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006 Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
18. jan. 2016 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Stege-/kogetid: ca. 1 time og 10 min.
400-500 g hakket oksekød (maks. 12%)
evt. 100 g hakket svinekød (magert)
1 spsk. olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
200 g gulerod
150 g pastinak
3 spsk. koncentreret tomatpuré
1 spsk. sojasovs
1 spsk. frisk merian (eller timian)
1 spsk. rødvinseddike
4-5 dl vand (eller grøntsagsbouillon)
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
ca. 500 g fuldkornspasta (f.eks. båndpasta)
8 tomater
1 spsk. olivenolie
friskrevet parmesanost

Sådan laver du pasta med kødsovs

  1. Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olie.
  2. Hak løget, knus hvidløgene, og kom dem i gryden sammen med fintrevet gulerod og pastinak. Lad det stege i nogle min. under omrøring. Tilsæt tomatpuré, sojasovs, merian, eddike og vand. Lad det koge i ca. 1 time ved svag varme. Er kødsovsen for våd, så skru op for varmen, så noget af væsken fordamper. Smag kødsovsen til med salt, peber og eddike.
  3. Sæt vand over til at koge pastaen i, og kog som angivet på pakken.
  4. Skær tomaterne i både, og steg dem på en pande i olie. Krydr med salt og peber.
  5. Servér den friskkogte pasta med den varme kødsovs og stegte tomater. Drys med revet ost.