Pasta med rå tomatsovs
SPONSORERET indhold

Pasta med rå tomatsovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nyd tomaterne rå, når de er på toppen. Sæt aldrig dine tomater i køleskabet, så går smagen fløjten. Du skal derfor heller ikke sætte denne dejlige kolde sovs i køleskab. Opbevar den tildækket på køkkenbordet, og lav kun det, du skal bruge samme dag. Brug en evt. rest til bruschetta.

Af: Martin Dyrløv Foto: Martin Dyrløv
17. aug. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(2 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Trækketid: 30 min.
Kogetid: 12 min.
Ingredienser:
400-500 g blandede solmodne tomater
1 fed hvidløg
1-2 spsk. saltede kapers
en håndfuld frisk basilikum
2-3 spsk. jomfruolivenolie
1 knsp. sukker
flagesalt
friskkværnet sort peber
250 g pasta (frisk eller tørret)
Tilbehør:
italiensk mozzarella (eller parmesanost)

  1. Vask tomaterne, og skær dem i terninger. Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint. Skyl saltet af kapersene, og hak dem. Skyl basilikumbladene, og riv eller klip dem i strimler. Bland det hele sammen med olie, og krydr med sukker, salt og peber. Dæk skålen til, og lad sovsen trække ved stuetemperatur i mindst 30 min.
  2. Kog pastaen efter pakkens anvisning. Hæld den i en sigte og derefter tilbage i den varme gryde. Læg sigten over gryden og hæld sovsen i, så saften drypper ned i pastaen. Fjern sigten, og varm pastaen igennem over varmen, til pastaen har opsuget sovsen. Anret i dybe tallerkner med resten af sovsen, ost og peber. Servér straks.