Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Pasta med chorizo
Foto: Henrik Freek Christensen

Pasta med romesco, tomater og sprød chorizo

Pasta med romesco, tomater og sprød chorizo

Nem pastaret med romesco, tomat og chorizo - få opskriften på pasta, der er både fastfood og en familiefavorit!

Pasta med romesco, tomater og sprød chorizo

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og kogetid
(4 pers.)

Romesco:
1 rød peberfrugt
25 g mandler
1 lille fed hvidløg
1 spsk. eddike eller citronsaft
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
saft af ½ citron
salt og peber
300 g pasta
150 g chorizopølse
1 spsk. olivenolie
½ kg tomater
salt og peber

1. Tænd ovnen på 250 grader grill.

2. Halver peberfrugten, fjern frøene og læg halvdelene med ydersiden opad på en  bageplade med bagepapir. grill dem i  ovnen i ca. 15 min., til de er godt mørke  og brankede.

3. Tag peberfrugten ud, og kom den i en  frysepose. Bind en knude på posen, og lad den hvile i ca. 15 min. Tag peberfrugten ud, og pil skindet af.

4. Kom peberfrugt i en blender eller minihakker sammen med mandler, presset hvidløg, eddike, olivenolie og citronsaft. Blend til en grovkornet tyk konsistens. smag til med salt og peber.

5. Skær chorizo i skiver. skær tomaterne i både. varm olien på en pande, og steg  chorizo i ca. 2 min. ved god varme.  Tilsæt tomater, og steg i yderligere et par minutter. 

6. Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp.

7. Vend pasta med romescosauce, chorizo  og tomater. Krydr med salt og peber.

Se, hvad vi ellers skriver om: Pastaretter