Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Pasta med sej og krydret tomatsauce
Foto: Mikkel Adsbøl

Pasta med sej og krydret tomatsauce - opskrift fra Hendes Verden

Pasta med sej og krydret tomatsauce

Mangler du også lidt inspiration til at få sneget fisk ind på menuen hver uge? Så prøv denne opskrift på lækker aftensmad med fisk og pasta, som er både let og hurtigt at lave.

plate 4 personer
printer Print

600 g lyssej
300 g pasta f.eks. fuldkornsrør
1 løg
2 fed hvidløg
1-2 tsk. tørrede chiliflager
2 spsk. olivenolie
1 ds. flåede, hakkede tomater
evt. 12 spsk. hakkede kapers
evt. 1 spsk. hakket ansjos fra glas eller worchestersauce
1 forårsløg
3-4 spsk. hakket bredbladet persille
Tilbehør:
salat

Sådan laver du pasta med sej og tomatsauce

  1. Kog pastaen, og afdryp den.
  2. Svits løg, hvidløg og chili i olivenolie.
  3. Kom flåede, hakkede tomater, kapers og evt. ansjos i, og lad det småkoge 4-5 min. Smag til med salt og peber.
  4. Kom fisketern i, og kog op. Lad dem småkoge med 3 min. under låg.
  5. Vend det forsigtig i pastaen.
  6. Drys snittet forårsløg, persille og evt. lidt ekstra kapers over.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Pastaretter, Nem aftensmad og Hovedret