Ingredienser
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 15 min.
250 g kort pasta
1 bdt grønne asparges
250 g sukkerærter
salt og peber
3 spsk olivenolie
evt. citronsaft
50 g parmesanost
- Kassér den nederste træede del af aspargesene og snit resten i korte stykker.
- Skyl sukkerærterne og snit dem i tynde strimler.
- Fyld 1 liter vand og 1 tsk salt i en gryde og giv det et opkog.
- Kom aspargesstykkerne i gryden og lad dem simre 2 min. Tilsæt sukkerærter og lad det simre 1 min. mere.
- Tag grønsagerne op med en hulske og skyl dem hurtigt i koldt vand.
- Kog pastaen al dente i grønsagsvandet og hæld det på en sigte.
- Kom pastaen tilbage i gryden og vend grønsager og olivenolie i.
- Smag til med salt og peber og vend friskrevet parmesanost i umiddelbart før servering.
- Som salat: Udelad evt. parmesanost, smag til med citronsaft og lad retten afkøle.