SPONSORERET indhold
Pasta med tomat & valnøddepesto
Gå efter gode, solmodne tomater med masser af smag til denne ret, så smager den så meget bedre.
Af: Marie Melchior og Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Betina Hastoft og Tia Borgsmidt
4 personer
Ingredienser
Valnøddepesto:
75 g parmesan
1 fed hvidløg
100 g valnødder
1 bundt bredbladet persille
1 bundt basilikum
1 ½ dl rapsolie
salt og peber
½ dl olivenolie
Pasta:
500 g farfalle (pastasløjfer)
250 g blandede små tomater
100 g parmaskinke
Sådan gør du
- Pesto: Skær parmesan i grove stykker. Pil hvidløgsfed. Kom parmesan, hvidløg, valnødder, persilleblade og basilikum i en foodprocessor.
- Blend, og tilsæt rapsolien lidt efter lidt, mens motoren kører. Smag til med salt og peber.
- Kom pestoen i en skål, og vend olivenolie i. Konsistensen skal være lind og blød.
- Pasta: Kog pastaen i kogende vand med salt, til den er al dente. Tjek kogetider på pastapakken.
- Skyl tomater, og skær dem i halve.
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade, og fordel skinken på pladen.
- Bag skinken sprød i 8-10 minutter. Bland den kogte pasta med tomater og halvdelen af valnøddepestoen.
- Knus sprød parmaskinke over, og server resten af valnøddepestoen til