GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Pasta med tomat & valnøddepesto
Foto: Betina Hastoft og Tia Borgsmidt

Pasta med tomat & valnøddepesto

Gå efter gode, solmodne tomater med masser af smag til denne ret, så smager den så meget bedre.

printer Print
plate 4 personer

Valnøddepesto:
75 g parmesan
1 fed hvidløg
100 g valnødder
1 bundt bredbladet persille
1 bundt basilikum
1 ½ dl rapsolie
salt og peber
½ dl olivenolie

Pasta:
500 g farfalle (pastasløjfer)
250 g blandede små tomater
100 g parmaskinke

Sådan gør du

  1. Pesto: Skær parmesan i grove stykker. Pil hvidløgsfed. Kom parmesan, hvidløg, valnødder, persilleblade og basilikum i en foodprocessor.
  2. Blend, og tilsæt rapsolien lidt efter lidt, mens motoren kører. Smag til med salt og peber.
  3. Kom pestoen i en skål, og vend olivenolie i. Konsistensen skal være lind og blød.
  4. Pasta: Kog pastaen i kogende vand med salt, til den er al dente. Tjek kogetider på pastapakken.
  5. Skyl tomater, og skær dem i halve.
  6. Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade, og fordel skinken på pladen.
  7. Bag skinken sprød i 8-10 minutter. Bland den kogte pasta med tomater og halvdelen af valnøddepestoen.
  8. Knus sprød parmaskinke over, og server resten af valnøddepestoen til
Se, hvad vi ellers skriver om: Pastaretter, Nem aftensmad, Sommermad, Pesto og Hovedret