Pasta med tomat-chili-sauce og bacon
SPONSORERET indhold

Pasta med tomat-chili-sauce og bacon

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den mest klassiske af alle romerske pastaretter – hav altid ingredienserne klar!

Af: Eva Ravnbøl Foto: Line Thit Klein
05. nov. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

200 g bacontern (eller allerbedst italiensk guanciale eller pancetta)
peperoncino (enten 2 hele, små tørrede chili eller en knivspids knust)
1/2 dl olivenolie
1 dl hvidvin
1 lille løg
600 g blendede, flåede
tomater ("polpa")
salt
peber
500 g pasta (f.eks. rigatonie el. penne)
½ dl reven parmesan
½ dl reven pecorinoost

Sådan gør du

Svits bacon og peperoncino i varm olie på en sauterpande.

Tilsæt derefter et grofthakket løg. Når det er gyldent, hældes vinen ved og kort efter tomaterne, salt og peber.

Det hele steger videre i 12-15 minutter, mens pastaen koger i rigeligt, saltet vand uden låg. Hæld den kogte pasta op i saucen, tilsæt de to slags oste, og retten er klar til servering.

PRØV OGSÅ: Grove galettes