
Foto: Nem pastaret med tomat og bacon.
Pasta med tomat og bacon
Det behøver ikke at tage lang tid at lave en lækker ret. Her er et godt eksempel på en nem og velsmagende pastaret.
plate
4 personer
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
300 g pasta f.eks. penne
125 g bacon i tynde skiver
250 g cherrytomater gerne både røde og gule
1 løg
4 spsk. olivenolie
1-2 fed finthakkede hvidløg
salt og peber
125 g frisk mozzarella
1 stor håndfuld friske basilikumblade
Tilbehør:
friskrevet parmesan og evt. sorte oliven uden sten
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en si.
- Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle.
- Halver tomaterne. Hak løget, og svits det i olivenolie, til det er blødt, men ikke har taget særlig farve. Kom hvidløg i, og svits kort med. Krydr med salt og peber.
- Vend løgblandingen og de halve tomater i pastaen. Smuldr baconskiverne over. Fordel mozzarella i små tern over, og drys med frisk basilikum. Server med friskrevet parmesan og evt. sorte oliven.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pastaretter, Nem aftensmad, Pastasalat og Hovedret
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: