GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Pasta med tomat og bacon
Foto: Tia Borgsmidt Nem pastaret med tomat og bacon.

Pasta med tomat og bacon

Det behøver ikke at tage lang tid at lave en lækker ret. Her er et godt eksempel på en nem og velsmagende pastaret.

printer Print
plate 4 personer

300 g pasta f.eks. penne
125 g bacon i tynde skiver
250 g cherrytomater gerne både røde og gule
1 løg
4 spsk. olivenolie
1-2 fed finthakkede hvidløg
salt og peber
125 g frisk mozzarella
1 stor håndfuld friske basilikumblade

Tilbehør:
friskrevet parmesan og evt. sorte oliven uden sten

Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en si.
  2. Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle.
  3. Halver tomaterne. Hak løget, og svits det i olivenolie, til det er blødt, men ikke har taget særlig farve. Kom hvidløg i, og svits kort med. Krydr med salt og peber.
  4. Vend løgblandingen og de halve tomater i pastaen. Smuldr baconskiverne over. Fordel mozzarella i små tern over, og drys med frisk basilikum. Server med friskrevet parmesan og evt. sorte oliven.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pastaretter, Nem aftensmad, Pastasalat og Hovedret