Pastasalat med fennikel
Pastasalat er et sikkert hit, og du kan variere fyldet i en pastasalat i det uendelige. Her har vi fundet en skøn opskrift på en kalorielet pastasalat fra Vægtkonsulenterne:
Ingredienser
120 g tilberedt steg
50 g fennikel (eller bladselleri)
50 g peberfrugt
1 tomat
50 g forårsløg
30 g soltørrede tomater
10 g pinjekerner
75 g tilberedt pasta
en portion olie-eddikedressing
frisk basilikum
Olie-eddikedressing:
1 tsk sennep
5 g olivenolie
1 spsk. lys eddike eller balsamicoeddike
lidt fed presset hvidløg (kan udelades)
salt
peber
Næringsindhold
-
Energi pr. person:475 Kcal
-
Fedt:40 %
-
Protein:45 %
-
Kulhydrat:12 %
Sådan gør du:
Skær kødet i passende små stykker. Striml fennikel og peberfrugt fint. Del tomaten, fjern den bløde indmad og skær tomaten i strimler.
Snit forårsløget fint og klip de soltørrede tomater i små stykker. Tørrist pinjekernerne gyldne på en lille pande. Bland herefter kødet, de øvrige ingredienser og pastaen sammen i en skål. Rør dressingen sammen, og hæld den over salaten. Vend den rundt, og pynt med basilikumblade.
Kalorier 475 kcal (Salat uden dressing)
Protein: 40 g (34 procent)
Kulhydrat: 45 g (42 procent)
Fedt: 12 g (24 procent)
Kostfibre: 9 g
Olie-eddike dressing
Kalorier 52 kcal
Protein: 0 g (2 procent)
Kulhydrat: 1 g (8 procent)
Fedt 5 g (89 procent)
Kostfibre 0 g
Vil du gerne tabe dig? Tilmeld dig ALT for damernes Slankeklub
Tip:
Pastasalat er en gammel traver, som kan varieres i en uendelighed. Der kan anvendes gode rester fra aftensmaden, f.eks. kalvesteg.