GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Pastasalat med varmrøget laks
Foto: Betina Hastoft og Tia Borgsmidt

Pastasalat med varmrøget laks

Denne pastasalat tager vitterligt ingen tid at røre sammen, men samspillet mellem laks, dild og agurk er skøn og klassisk.

printer Print
plate 4 personer

300 g penne
1 agurk
300 g varmrøget laks
1 bundt dild

Dressing:
1 spsk sennep
1 spsk honning
1 citron, saft heraf
1 dl fløde
salt og peber

Sådan gør du

  1. Kog pastaen al dente i spilkogende vand, tjek kogetider på pakken. Hæld vandet fra pastaen, og afkøl under koldt vand.
  2. Skyl agurken, og flæk den på langs. Fjern kernerne, og skær agurken i skiver.
  3. Pluk laksen i mindre stykker. Hak dilden fint. Vend agurk, plukket laks og dild sammen med pastaen.
  4. Dressing: Rør sennep og honning sammen. Tilsæt citronsaft og fløde.
  5. Rør dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, bland det godt, og server i skåle.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pastasalat, Nem aftensmad, Laks, Sommermad og Hovedret