Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

dessert
Foto: Maria Nielsen

Pavlova

Pavlova er en skøn marengs, der smelter på tungen. I denne version er flødeskummet droppet og erstattet af friske bær og tyk vanilje-yoghurt.

6
Print

225 g sukker (halvt almindeligt sukker, halvt lyst rørsukker)
1 dl æggehvider (ca. 2 stk.)
1 tsk lys vineddike
1 spsk majsmel
1 spsk groftknuste anisfrø (kan udelades)

Creme og fyld:
1 spsk rørsukker
2-2,5 dl piskefløde
Korn af 1 fed vaniljestang
250 g blandede bær, f.eks. blåbær,
Hindbær og ribs
Tynde, bagte vaniljestænger

Sådan gør du:

Pisk æggehviderne stive, pisk sukkeret i lidt ad gangen og fortsæt, til du har en tyk, blank marengsdej. Vend vineddike og majsmel i dejen, evt. sammen med anisfrø. Læg bagepapir på en bageplade, drys et tyndt lag sukker på og tegn 6 store kager i sukkeret. Fordel og bred marengsdejen ud herpå. Lav en fordybning i hver af marengskagerne med bagsiden af en ske. Bag marengsene ved 130° i 45-50 minutter, flyt dem over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Pisk sukker, yoghurt og vanilje. Stil cremen koldt − sæt den evt. ½ time i fryseren før serveringen, hvor cremen anrettes i pavlovaerne med frugten, og desserten pyntes med vaniljestænger. Bagte vaniljestænger: Skær den flækkede vaniljestang i meget tynde strimler, og bag dem sprøde i ovnen ved 100° i 2 timer.

235 kcal. pr. person Traditionel pavlova: 380 kcal. pr. person

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Sunde desserter og Pavlova