Pavlova med jordbær
SPONSORERET indhold

Pavlova med jordbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
18. jun. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 personer

Ingredienser

3 æggehvider af mellemstore æg
1 tsk. vaniljeessens el. vaniljesukker
3¾ dl sukker
1 tsk. majsstivelse
1 tsk. hvidvinseddike
4 spsk. kogende vand
Desuden:
1 springform (22 cm i diameter)
bagepapir
1 spsk. smeltet smør
2-3 tsk. majsstivelse
Pynt:
4 dl piskefløde
½ kg jordbær
frisk mynte

  1. Pisk æggehvider, essens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine eller med en håndmikser. Det tager ca. 5-10 min.
  2. Smør en springform med lidt smør. Klip bagepapir til – først en rund bund, og læg den i formen, så papir til formens sider. Pensl bagepapiret med smeltet smør. Sigt majsstivelse over. Kom marengsen i formen. Bag kagen i ovnen ved 180 gr. i 10 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr., og bag videre 45 min. Sluk for ovnen, og lad pavlovaen køle helt af. Den skal have en sprød skal og et skumfidusagtigt indre.
  3. Pisk fløden til skum, og fordel den over pavlovaen. Skyl og nip jordbærrene, og halver dem. Fordel dem over kagen. Pynt med frisk mynte.