Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Peberfrugt med fyld
Foto: Mikkel Adsbøl og Bente Nissen Lundsgaard

Peberfrugt med fyld - opskrift fra Hendes Verden

Peberfrugt med fyld

plate (4 pers.)
printer Print

4 grønne peberfrugter
300 g hakket svinekød, maks. 10 % fedt
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk. løg i tern
3 flåede tomater
4 spsk. smuttede og hakkede mandler
2 spsk. rosiner
1 spsk hakket persille
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. rød finhakket chili
1 dl æble i tern
2 dl fersken el. blommer i tern
1 spsk. hvidvinseddike
salt, peber
Pynt:
1 granatæble
Tilbehør:
Tortillaer
100 g. mild og blød gedeost eller cremefraiche
50 g. smuttede mandler

  1. Grill peberfrugterne under ovngrillen, til de begynder at branke og skindet bobler op. Afkøl dem under et klæde. Pil skindet af dem. Lav en ridse igennem peberfrugten, så den åbner sig. Fjern kernerne.
  2. Svits kød, hvidløg og løg i olie, til kødet har skiftet farve. Kom tomater, mandler, rosiner, persille, kanel, chili, frugttern og eddike i. Kog det sammen ca. 10 min. Rør jævnligt. Smag til med salt og peber. Fordel blandingen i peberfrugterne. Server retten pyntet med hvid gedeostesauce, granatæbletern og tortillaer.
  3. Hvid gedeostesauce:
  4. Blend 100 g frisk, blød og mild gedeost med 50 g smuttede mandler og 3-4 spsk. vand. Smag til med salt og peber. Du kan også bare servere cremefraiche til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Spansk mad