Perlebyg salat
SPONSORERET indhold

Perlebyg salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En dejlig salat med perlebyg, broccoli, tomater og krydderier, der mætter godt og smager vidunderligt.

Af: Sandra Pugliese Foto: Frederikke Heiberg
10. sep. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
Perlebyg salat til 5 personer

Ingredienser

300 g perlebyg – jeg foretrækker dem fra Skærtoftmølle eller Aurion
1 lille rødløg, finthakket
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
1 lille skalotteløg, finthakket
4 timiankviste, kun bladene
1 økocitron, fintrevet skal af den hele og saften af den halve
150 g tørristede valnødder, mandler og hele græskarkerner
1 stor håndfuld grofthakkede, blandede friske krydderurter. F.eks. bredbladet persille, mynte, oregano, merian og salvie
1 spsk tørrede tranebær
2 spsk ovnbagte tomater, grofthakkede
1 lille håndfuld små, modne tomater, skåret i halve
evt. 200 g rå broccoli
salt, peber og peperoncini.

Sådan laver du salat perlebyg salat

  1. Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken.
  2. Mens den koger, varmer du olien i en lille kasserolle eller på en pande, smider hvidløg, skalotteløg og timianblade på og tager den af varmen – det må ikke brune, så er olien for varm.
  3. Herefter tilsætter du den revne citronskal og svinger kasserollen godt rundt, mens det syder lidt.
  4. Tilsæt de soltørrede tomater og derefter citronsaften.
  5. Hæld olie/citronblandingen over den friskkogte og stadig varme perlebyg.
  6. Tilsæt græskarkerner og hakkede mandler og valnødder og lad det køle af.
  7. Når salaten er kølet af, tilsætter du krydderurter, tranebær, tomater og broccoli og smager til med salt, peber og peperoncini og evt. ekstra citronsaft.