Perlebygsalat med edamame og parmesan
Supernemt tilbehør eller frokostret. Salaten er lækker til fisk eller lyst kød.
Ingredienser
Tilbehør til 2
1 dl perlebyg
¼ dl citronsaft
3-4 spsk olivenolie
salt
200 g edamame (bælgede)
50 g høvlet parmesan
Sådan gør du:
Kog perlebyggen mør i usaltet vand. Det tager ca. 15 min. Dræn overskydende vand fra, og dryp den godt af, og lad den køle en anelse.
Rør citronsaft med olivenolie og salt, og vend perlebyg og edamame med dressingen. Smag til med mere salt, hvis nødvendigt, og vend høvlstykker af parmesan i lige inden servering.
PRØV OGSÅ: Boghvede-tabbouleh
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
Tip
Edamame er sojabønner, der efterhånden fås i velassorterede supermarkeder, både bælgede og i bælg. De smager skønt, friskt og er gode i salater. Kan du ikke skaffe dem, kan du bruge ærter.