Perlehøne med portobellosvampe og rodsalat
(6 pers.)
2 spsk. smør
2 spsk. olie
6 perlehønebryster
salt og peber fra kværn
6 store skalotteløg, pillet og delt
i to
1 dl tør marsala eller sherry
1 spsk. balsamico
1 dl hønsefond (køb en færdig)
200 g knoldselleri i små tern
1 dl hvidvin
ca. 1-2 spsk koldt smør
1 håndfuld spinat eller sølvbede
1. Kom en spsk. smør og to spsk. olie på panden. Krydr perlehønebrysterne godt med flagesalt og peber fra kværn. Steg perlehønebrysterne sprøde på hver side, og læg dem i en høj bradepande.
2. Vend løgene i fedtstoffet, og tilsæt så vin, balsamico og fond. Lad det koge lidt ind, og hæld det i bunden af bradepanden. Tag løgene fra til senere. Sæt kødet i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader.
3. Rist selleritern sprøde i en spsk. smør. Si fonden fra perlehønebrysterne, når de kommer ud af ovnen, og kog den ind med hvidvin. Monter den derefter med koldt smør.
4. Vend sølvbeder og løg i saucen lige inden servering. Anret perlehønerne på fad, og dryp saucen over. Drys med ristede selleritern.
Bitter rodsalat
(6 pers.)
3-4 rødbeder – gerne de
smukke bolsjebeder
1 ræddike
1 spsk. pistacienødder, grofthakket
Dressing:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og peber
1. Snit rødbede og ræddike fint på mandolin, og vend med dressing.
2. Top med pistacienødder, og server sammen perlehønebryst og portobellosvampe.
Portobellosvampe med ristede boghvedekerner
(6 pers.)
6 portobellosvampe
olivenolie
3 spsk. smør
salt og peber fra kværn
et par kviste frisk timian
2 fed hvidløg, hakket
2 spsk. hel boghvede
1. Rens svampene, og tør dem godt. Læg dem på en bradepande med lidt olie i bunden. Læg små klatter af smør på svampene, og krydr godt med salt og peber. Drys med frisk timian, og sæt i ovnen ved 220 grader i 15 minutter.
2. Rist boghvedekernerne på en tør slip let-pande. Tag svampene ud af ovnen. Anret dem på et fad, og drys med ristede boghvedekerner og frisk timian.
TIP
De to slags tilbehør kan også serveres til rødt kød.
► SE OGSÅ: Røget muslingesuppe
► SE OGSÅ: Nytårsmenu: Sådan laver du den perfekte nytårsmenu
► SE OGSÅ: Her er din guide til den perfekte nytårsaften