Perlehønebryst
SPONSORERET indhold

Perlehønebryst med grillede løg, ærter og grov mos med nye kartofler og løvstikke

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Grillet kød som f.eks. perlehønebryst og løg er vidunderlig sommermad —og at servere nypillede ærter som det sprøde og søde drys er ren luksus.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
29. jul. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

800 g nye kartofler
50 g smør
2 spsk olivenolie
salt og peber
Lidt løvstikke eller persille, hakket

400 g flade italienske løg eller små, nye løg
olivenolie
lidt frisk timian
4-6 perlehønebryster
olivenolie til grillstegning
salt og peber

400 g ærter
1½ spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
friskkværnet peber
1½ spsk skalotteløg eller rødløg, finthakket
1 spsk løvstikke, finthakket

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i vand med salt. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne (nye kartofler er lækre og har en tynd skræl, så det er ikke nødvendigt at pille dem).

Mos kartoflerne, og rør dem med smør, olivenolie, salt, peber og løvstikke. Læg låg på, og hold det varmt. Pil løgene, og vend dem med lidt olivenolie og timian.

Grill løgene 12-15 min, til de er møre. Hvis det er større løg, grilles de længere tid ved stille og rolig varme, til de er møre. Krydr med salt og peber.

Pensl kødet med lidt olivenolie, og grill perlehønebrystkødet 7-8 min på hver side, til det er gennemstegt og saftigt, og krydr med salt og peber. Pil ærterne, og marinér dem med citronsaft, olivenolie, peber, skalotteløg og løvstikke.

Anret en skefuld grov kartoffelmos, skiver af perlehøne, grillede løg, og drys med de friske ærter.