Perlespeltsalat opskrift
Foto: Wichmann og Bendtsen Perlespeltsalat med hokkaido

Perlespeltsalat opskrift

Perlespeltsalat med hokaido og spinat

plate 4
printer Print

Perlespeltsalat

  • 250 g perlespelt kerner f.eks. fra Skærtofte mølle
  • ½ hokaido græskar
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • saften af ½ citron
  • ½-1 tsk finthakket chili

Salatdressing

  • 3 spsk æbleeddike
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 3-4 spsk ristede græskarkerner
  • 1 håndfuld små spinatblade.

Sådan gør du

  1. Kog perlespeltkerner i vand med salt efter vejledningen på emballagen.
  2. De færdigkogte korn hældes ud i en skål for at dampe af.
  3. Kornene må ikke være varme, når de blandes med de øvrige ingredienser.
  4. Skræl hokaidoen og skrab kernerne ud med en ske og kassér dem.
  5. Skær græskaret i tern af ca. 1 cm.
  6. Steg græskarternene på en pande med olivenolie, til de er møre, ca. 5 min., krydr med salt, peber, citronsaft og chili.
  7. Kom dem på en tallerken og lad dem afkøle.
  8. Rør en salatdressing sammen af: æbleeddike, hvidløg, olivenolie, salt og peber.
  9. Bland de kogte perlespelt-kerner med græskar, dressingen, græskarkerner og spinat. Krydr evt. med lidt ekstra salt og æbleeddike.