Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Pesto af hasselnødder og basilikum
Foto: Thomas Hergaard

Pesto af hasselnødder og basilikum - opskrift fra Hjemmet

Pesto af hasselnødder og basilikum

Lav din egen pesto med denne opskrift på en variant med hasselnødder, basilikum og soltørrede tomater.

Ca. 2 dl
Print

Arbejdstid: 15 min.
Stegetid: 3-5 min.
Fryse-egnet
50 g hasselnødder
50 g parmesanost
1-2 fed hvidløg
50 g soltørrede tomater (marinerede)
1 bdt frisk basilikum
1 spsk citronsaft
1 dl jomfruolivenolie
salt og peber

  1. Rist hasselnødderne 3-5 min. på en tør pande og gnid skallerne af dem i et stykke køkkenrulle. Hak nødder, parmesanost og hvidløg i en foodprocessor.
  2. Tilsæt tomater og skyllede basilikumblade og hak igen. Tilsæt citronsaft og olie til passende konsistens og smag til med salt og peber.
  3. Nyd pestoen til pasta, ris, sovs, suppe og grønsager og som lækker dip til ristet brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Vegetarisk og Tilbehør