Pighvar med hollandaisesauce
SPONSORERET indhold

Pighvar med hollandaisesauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker pighvar med cremet hollandaise & nye kartofler.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
08. jul. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Pighvar med hollandaisesauce
1 pighvar ca. 1 kg
Kogelage:
2 dl vand
2 dl tør hvidvin
salt, peber
persille
Hollandaisesauce:
4 æggeblommer
2 spsk. vand
saften af ½ citron
125 g blødt smør
ca. 1 dl kogelage fra fisken
salt, peber
Tilbehør:
kogte nye kartofler og salat

  1. Skyl pighvaren under koldt vand. Klip finnerne af. Læg fisken i en stor bradepande evt. ovnens bradepande. Krydr fisken med salt og peber. Hæld vin og vand ved. Stil fisken i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min.
  2. Lad pighvaren trække ca. 3-5 min. Læg forsigtigt fisken på et fad, og pynt med persille. Du kan også fjerne skind og ben og portionsanrette fisken.
  3. Pisk æggeblommerne med vand og citronsaft i en lille gryde. Stil gryden i kogende vand i en større gryde. Pisk hele tiden i æggene, mens der tilsættes små klumper smør, som piskes ind i æggene. Rør til sidst kogelagen i saucen, og smag til med salt og peber. Server saucen straks. Saucen må ikke koge, da den så skiller. Rester af saucen kan ikke gemmes. Du kan også vende flødeskum af 1 dl piskefløde i saucen sammen med 2-3 spsk. hakket persille eller dild. 14