Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på piri piri kylling
Foto: Andreas Wiking Piri Piri kylling

Opskrift på piri piri kylling

Piri Piri kylling

plate 4
printer Print


Piri Piri pasta:

4 udkernede røde chili
1 tsk tørrede chiliflager
2 fed knust hvidløg
1 tsk havsalt
2 tsk rørsukker
1 spsk æbleeddike
2 tsk olivenolie
400 g kyllingefilet.
Salat af vandmelon:
Ca. 500 g vandmelon
1 håndfuld mynte
25 g små sorte oliven
1 snittet rødløg
100 g feta 5%.
225 g røde Camarauge ris.

Energi pr. person:
475 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
27 %
Kulhydrant:
53 %

Sådan gør du

Stød chilier og chiliflager samt knust hvidløg og salt til en tyk pasta i en morter. Kom chilipastaen i en skål og bland den med sukker, eddike og olie. Skær kyllingekødet i mindre stykker, vend dem i krydderblandingen og sæt dem på spid af træ eller metal.
Grill spiddene over gode gløder 3-4 minutter på hver side, vend dem jævnligt og beregn ca. 8 minutter i alt.

Skær vandmelonen i både – fjern eventuelle kerner – skær dem i mindre stykker og vend dem med øvrige ingredienser.
Kog risene efter anvisningen på pakningen og servér grillspiddene med salat og ris.

TIP

Læg træspiddene i koldt vand en times tid, inden de skal på grillen.


Se, hvad vi ellers skriver om: Pastaretter, Grillmad, Grillspyd, Melonsalat, Sommer, Kylling, Afrikansk mad og Hovedret