Pitaer med hummus og stegte squash
SPONSORERET indhold

Pitaer med hummus og stegte squash

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lækker middelhavsklassiker.

Af: Vægtkonsulenterne Foto: Getty
10. jan. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Hummus:
150 g tilberedte kikærter (dåse)
1 fed hvidløg
10 g tahin
10 g olie
citronsaft
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk sambal oelek
salt og peber

200 g squash
5 g olie til stegning
citronsaft
hakket mynte
30 g fuldkornspitabrød
salat
evt. sumak krydderi

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    485 Kcal
  • Fedt:
    52 %
  • Protein:
    20 %
  • Kulhydrat:
    42 %

Sådan gør du:

  1. Kom kikærterne i en minihakker sammen med hvidløg, tahin, olie, citronsaft og krydderier.
  2. Kør det til en glat creme. Juster evt. konsistensen med lidt kogende vand, hvis den ønskes mere cremet.
  3. Skær squashen i skiver og steg dem gyldne i olie på en pande. Kom citronsaft og hakket mynte oven på de stegte squashskiver.
  4. Lun pitabrødet og fyld det med salat, de stegte squashskiver og hummus. Drys eventuelt med lidt sumak krydderi.

Kalorier 473 kcal
Protein: 20 g (16 procent)
Kulhydrat: 42 g (39 procent)
Fedt: 25 g (45 procent)
Kostfibre: 12 g