Pitaer med hummus og stegte squash
Foto: Getty Pitaer med hummus og stegte squash

Pitaer med hummus og stegte squash

Pitaer med hummus og stegte squash

En lækker middelhavsklassiker.

printer Print

Hummus:
150 g tilberedte kikærter (dåse)
1 fed hvidløg
10 g tahin
10 g olie
citronsaft
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk sambal oelek
salt og peber

200 g squash
5 g olie til stegning
citronsaft
hakket mynte
30 g fuldkornspitabrød
salat
evt. sumak krydderi

Energi pr. person:
485 Kcal
Fedt:
52 %
Protein:
20 %
Kulhydrat:
42 %

Sådan gør du:

  1. Kom kikærterne i en minihakker sammen med hvidløg, tahin, olie, citronsaft og krydderier.
  2. Kør det til en glat creme. Juster evt. konsistensen med lidt kogende vand, hvis den ønskes mere cremet.
  3. Skær squashen i skiver og steg dem gyldne i olie på en pande. Kom citronsaft og hakket mynte oven på de stegte squashskiver.
  4. Lun pitabrødet og fyld det med salat, de stegte squashskiver og hummus. Drys eventuelt med lidt sumak krydderi.

Kalorier 473 kcal
Protein: 20 g (16 procent)
Kulhydrat: 42 g (39 procent)
Fedt: 25 g (45 procent)
Kostfibre: 12 g

 

Tip:

Hummus kan også anvendes som dip i sandwich, på smørrebrød og på salat.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pitabrød, Squash, Kalorielet og Hovedret