SPONSORERET indhold
Pitaer med hummus og stegte squash
En lækker middelhavsklassiker.
Ingredienser
Hummus:
150 g tilberedte kikærter (dåse)
1 fed hvidløg
10 g tahin
10 g olie
citronsaft
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk sambal oelek
salt og peber
200 g squash
5 g olie til stegning
citronsaft
hakket mynte
30 g fuldkornspitabrød
salat
evt. sumak krydderi
Næringsindhold
-
Energi pr. person:485 Kcal
-
Fedt:52 %
-
Protein:20 %
-
Kulhydrat:42 %
Sådan gør du:
- Kom kikærterne i en minihakker sammen med hvidløg, tahin, olie, citronsaft og krydderier.
- Kør det til en glat creme. Juster evt. konsistensen med lidt kogende vand, hvis den ønskes mere cremet.
- Skær squashen i skiver og steg dem gyldne i olie på en pande. Kom citronsaft og hakket mynte oven på de stegte squashskiver.
- Lun pitabrødet og fyld det med salat, de stegte squashskiver og hummus. Drys eventuelt med lidt sumak krydderi.
Kalorier 473 kcal
Protein: 20 g (16 procent)
Kulhydrat: 42 g (39 procent)
Fedt: 25 g (45 procent)
Kostfibre: 12 g
Tip:
Hummus kan også anvendes som dip i sandwich, på smørrebrød og på salat.