Pizza med raw topping
Lækker vegetar pizza med raw topping
Ingredienser
PIZZADEJ:
25 g gær
2½ dl lunkent vand
1 tsk salt
125 g rugmel
225-250 g italiensk hvedemel type 00
RAW TOPPING:
et par håndfulde rucola
1 god håndfuld babyspinat
1 håndfuld snittet radicchio
1 potte basilikum
2-3 store, hakkede tomater
1 hakket rødløg
25 g ristede pinjekerner
1 pose små mozzarellaoste
2 spsk. olivenolie
1-2 fed knust hvidløg
salt, peber
Næringsindhold
-
Energi pr. person:570 Kcal
-
Fedt:29 %
-
Protein:17 %
-
Kulhydrat:54 %
Sådan gør du:
Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet.
Ælt pizzadejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. ½ time.
Del dejen i to, og rul den ud til to aflange pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 250° med to bageplader i ovnen.
Bag pizzaerne, én ad gangen, på varme bageplader i ovnen 12-15 min. Imens blandes alle ingredienserne til fyldet og vendes med lidt hvidløgsolie, salt og peber. Top pizzaerne med fyldet, og spis med det samme.