Pizza med røget laks
SPONSORERET indhold

Pizza med røget laks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her er en festlig pizza, der kan bruges til alle døgnets måltider. Pizzabunden bages med tomatsovs, og derefter lægges lækre skiver laks på toppen. Pizzaen er lidt atypisk og uden ost.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
19. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(2 pizzaer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: 15-20 min.
Ikke fryse-egnet
Pizzadej:
15 g gær
2½ dl vand (lunkent)
1 tsk groft salt
1 spsk olivenolie
ca. 450 g hvedemel
Fyld:
2 dl tyk tomatsovs
1 dl cremefraiche (18%)
1 tsk eddikesyltede
røde peberkorn (hakkede, fås i velassorterede supermarkeder)
4 skiver fersk røget laks (eller hellefisk)
Drys:
dild

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt. Lad den hæve 1 time.
  2. Rul den ud til 2 pizzaer og læg dem på bagepapir på en bageplade.
  3. Smør tomatsovs på pizzabundene og bag ved 250 grader i 15-20 min., til pizzaerne er gennembagte.
  4. Rør cremefraiche med peberkorn. Anret lakseskiverne med cremefraicheblandingen på pizzaerne og drys med dild.