Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 20 min.
Pizzadej:
20 g gær
2 1/2 dl lunkent vand
1 tsk groft salt
1 spsk olivenolie
ca. 450 g pizzamel (eller andet godt hvedemel)
Fyld:
2 spsk olivenolie
2 små løg (hakkede)
3 kviste frisk merian eller 1 tsk tørret oregano
200 g cherrytomater (gerne gule og røde)
4 skiver kogt skinke
ca. 100 g revet, fast ost (f.eks. cheddar)
evt. også 50 g revet parmesanost
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt.
- Lad den hæve 1 time.
- Rul den ud til 4 portionspizzaer og læg dem på bagepapir på bage-plade.
- Pensl pizzabundene med olie og fordel løg, merian, skinke og tomater på dem. Drys med revet ost.
- Bag pizzaerne ved 250 grader i ca. 20 min.